Science on your plate

The new exhibition “Science on Your Plate” at the Mühlerama Museum in Zurich takes visitors on the journey of our food. And it seeks answers to one of the most difficult questions: How do we feed a growing world population?

by Jeanne Tomaszewski

The food on our plates has a long journey behind it. Most of the time, the path it follows is not directly from the field to our plate: The journey of our food crosses different landscapes and involves many people. The routes are complex and all too often, the food does not reach its destination. Nearly 800 million people go hungry. At the same time, food production overuses resources, destroys nature and drives climate change.  

The new exhibition external page“Science on Your Plate” at the Mühlerama Museum takes visitors on the journey of our food. Different stops along the way focus on how the cultivation, processing and consumption of food affects the environment and our health. The exhibition seeks answers to one of the most difficult questions: How do we feed a growing world population?

This exhibition presents how researchers at ETH Zurich are studying this journey of food and exploring new paths forward. It shows connections and presents solutions. See how mushrooms can grow out of buckets, algae is turned into new food products, and how insects transform waste into nutritious animal feed. Come along and discover forward-looking research that helps us find ways to eat that are healthy for us and the planet.

And get inspired by the varied external pageevent program! Cook delicious sustainable dishes. Bake with ancient grains or follow the path of cocoa from tree to cake. And ask your questions directly, in special guided tours with researchers from ETH Zurich. There is much to discover.

Presented by the World Food System Center of ETH Zurich.

Forschung zum Aufessen
Public Exhibition at Mühlerama Museum in Zurich Follow the journey of our food 11 May to 26 June 2022
Meet the Scientist
Food Workshops at Mühlerama Museum Meet the Scientist Exhibition Tour 01 June 2022, 18:00–21:00
drying cocoa in sun
Food Workshops at Mühlerama Museum Bittersüsse Schokolade – Der Weg des Kakaos 14 June 2022, 18:30–21:00
Fresh food being cut
Food Workshops at Mühlerama Museum The colourful plate – A healthy and diverse dinner 19 May 2022, 18:30–21:30
Kabog Workshop
Food Workshops at Mühlerama Museum Budbud Kabog – a Filipino specialty 09 June 2022, 18:30–21:00
Meet the Scientist
Food Workshops at Mühlerama Museum Meet the Scientist Exhibition Tour 15 June 2022, 18:00–21:00

Deutsche Version

Die neue Ausstellung «Forschung zum Aufessen» im Museum Mühlerama in Zürich nimmt die Besucher:innen auf die Reise unseres Essens mit. Und sie sucht Antworten auf eine der schwierigsten Fragen: Wie gelingt es, eine wachsende Weltbevölkerung zu ernähren?

Unser Essen hat eine lange Reise hinter sich. Meistens führt der Weg nicht direkt vom Feld auf den Teller: Die Reise der Nahrung durchquert verschiedene Landschaften und viele Menschen sind daran beteiligt. Die Routen sind komplex und allzu oft erreicht die Nahrung ihr Ziel nicht: Fast 800 Millionen Menschen hungern. Gleichzeitig übernutzt die Nahrungsproduktion ihre Grundlagen, zerstört die Natur und verändert das Klima.

Die neue Ausstellung external page«Forschung zum Aufessen» im Museum Mühlerama nimmt die Besucher:innen auf die Reise unseres Essens mit. In verschiedenen Stationen zeigt sie, wie sich der Anbau, die Verarbeitung und der Konsum von Lebensmitteln auf Umwelt und Gesundheit auswirken. Und sie sucht Antworten auf eine der schwierigsten Fragen: Wie gelingt es, eine wachsende Weltbevölkerung zu ernähren? 

Die Ausstellung präsentiert, wie Forschende der ETH Zürich diese Reise der Nahrungsmittel untersuchen und neue Wege erkunden. Die zeigt Zusammenhänge auf und stellt Lösungen vor. Erfahren Sie, wie Pilze aus Eimern wachsen, aus Algen neue Lebensmittel entstehen und Abfall durch Insekten zu Tierfutter wird. Setzen Sie sich hin und genießen ein Festmahl, das uns gesund ernährt, ohne dem Planeten zu schaden.

Und lassen Sie sich durch das vielseitige external pageVeranstaltungsprogramm inspirieren! Kochen Sie leckere nachhaltige Gericht. Backen Sie mit alten Getreidesorten oder verfolgen Sie den Weg des Kakaos vom Baum zum Kuchen. Und stellen Sie direkt Ihre Fragen in speziellen Führungen mit Forschenden der ETH Zürich. Es gibt viel zu entdecken.

Kommen Sie mit und erfahren Sie an welchen zukunftsweisenden Projekten geforscht wird, damit wir uns gesund ernähren können, ohne dem Planeten zu schaden.

Präsentiert vom World Food System Center der ETH Zürich.

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